Yassıköy Belediyesinin geleneksel “Yılbaşı Çöreği” kesildi

    Previous Next

    Yassıköy Belediyesinin geleneksel “Yılbaşı Çöreği” kesildi

    15.01.2024

    - Metropolit Damaskinos:  Hıristiyanlar ve Müslümanlar, herkes birbirinin geleneğine saygı göstermeli.

    - Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam: Biz herkesin sosyal, dini ve kültürel kimliklerine saygı duyuyoruz. Birlikte barış içinde yaşamamız ve küçük farklılıklarımızın eşitlenmesi için yapılan her türlü eylemi kucaklıyoruz.

     

    Yassıköy Belediyesinde bir gelenek hale gelen “Yılbaşı Çöreği” kesme töreni, 15.01.2024 günü Yassıköy Belediyesinde gerçekleşti.

    Törene Gümülcine – Maronya Metropoliti Damaskinos, belediye meclis üyeleri, Eyalet Başkan Yardımcısı Tapacas, emniyet, itfaiye yetkilileri, belediye birimlerinde çalışanlar ile kalabalık bir topluluk katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, katılımcıların yeni yıllarını kutladı ve Yassıköy Belediyesinin yeni yönetimi olarak tüm belediye sakinlerinin geleneklerine saygı duyduklarını belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Biz herkesin sosyal, dini ve kültürel kimliklerine saygı duyuyoruz. Birlikte barış içinde yaşamamız ve küçük farklılıklarımızın eşitlenmesi için yapılan her türlü eylemi kucaklıyoruz. Yerel toplumumuzun ilerlemesi için ayrım yapmadan tüm kurumlarla işbirliği yapacağız. Belediye sakinlerimizin sorunlarına çözüm bulacak, onları güçlendirecek, onlara özgün ve dirençli olmayı gösterecek herkesin yanındayız. unutmamalıyız ki, hepimizin rol modellere ihtiyacı var, çünkü hayat sadece ekonomiden ve bugünden ibaret değil. Ve Siz, bizleri varlığınız ve iyi dileklerinizle onurlandıran Sayın Metropolit, siz de bir rol modelsiniz.”

    Programın devamında da dini ayin gerçekleşti, Metropolit Damaskinos "Yılbaşı Çöreği"ni kesti ve davetlilere dağıttı. "Yılbaşı Çöreği"nin talihlisi ise Arabacıköy’den belediye çalışanı Theodora Maria oldu. Belediye Başkanı Caner İmam Theodora’ya ödül olarak iki gün izin verdiğini belirtti.

    Komotini - Gümülcine – Maronya Metropoliti Damaskinos kutsama töreninde yaptığı konuşmada, burasının kutsal ve demokratik bir mekan, aynı zamanda insanlara saygı makamı olduğunu; Ortodoks teolojiye göre insanın sayıyla ifade edilemeyeceğini, fakat her insanın Allah’ın bir yaratığı olduğunu belirtti ve konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

    “Biz, burada, genel olarak Trakya’da, özellikle de Rodop ilinde ve İasmos- Yassıköy Belediyesinde bulunduğumuzdan güçlü avantajlarımız vardır; hepimiz sevgi, barış içinde ve birbirine saygı içinde yaşamalıyız. Hıristiyanlar ve Müslümanlar, herkes birbirinin geleneğine saygı göstermeli. Belediye Başkanının da söylediği gibi, herkes birbirine saygı duymalı ve saygı duymalıyız.”

    Tören katılımcılara yemekle son buldu.

    Yassıköy Belediyesinde Hıristiyanlar ve Müslümanlar birlikte yaşamaktadırlar. Yıllardan bu yana belediyede Türkler çoğunlukta olduğundan Türk belediye başkanı seçilmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.