YENİ KİTAPLAR TANITILDI

    Previous Next

    YENİ KİTAPLAR TANITILDI

    24.01.2024

    BAKEŞ- Batı Trakya Kültür Eğitim Şirketi Batı Trakya Türklerinin yazım hayatına katkı sunmaya devam ediyor. BAKEŞ yine 24.01.2024 akşamı, Gümülcine Türk Gençler Birliğinde yeni basımı yapılan üç kitabı daha tanıttı. 

    Rahmi Ali’nin günce, deneme ve sohbet yazılarından oluşan “ Yeri Geldikçe”, Asım Çavuşoğlu’nun “Azınlık Basınında Yazdıklarımdan” ve Yücel Mısırlı Şakir’in şiirlerden oluşan “Sonsuzluk” adlı kitapları tanıtıldı. Tanıtımda moderatörlüğü Koray Bağdatlı yaptı.

    Törene T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Barış Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı ve Genel Müdür Dr. Pervin Hayrullah, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, TOÇEK Başkanı Şükran Raif, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, eski milletvekili Galip Galip’in yanı sıra diğer kitapseverler katıldı.

    Tanıtımdam önce açılış konuşmasını yapan BAKEŞ Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, kültürel hayata katkılarının devam ettiğini, yazarları tebrik ettiklerini ve katılımcılara teşekkür ettiklerini belirtti.

    Programın devamında da yazarlar kitapları hakkında görüşlerini belirttiler.

    Kitapta, "Günce", "Deneme" ve "Sohbet" yazılarının Akçadağ Dergisi (1960) ile başlayan, "Birlik", "Öğretmen Dergisi", "Azınlık Postası Gazetesi", "Akın", "İleri Gazetesi" ile devam eden bir "yazılar" yolculuğunu belirten Rahmi Ali, “Şafak Dergisi (1989-2004) bir okul, bir yuva, bir "Kültür ve Sanat Evidir". Orada harmanlanmıştır her şey. Günceler, denemeler, gezi yazıları, anılar, incelemeler. Bütün bunlar, merak dolu, zorlu, heyecanlı bir yolculuktur ve Azerbaycan'a dek uzar gider...

    Burada da bitmez bu yolculuk. Türkiye'ye, eski Yugoslavya'ya, Bulgaristan’a yapılan yolculuk sırasında yaklaşık 60 yıllık bir zaman dilimi içinde gidip gelecek, azınlık halkının verdiği yaşam mücadelesine, umutlarına, umutsuzluklarına bir kez daha tanık olacaktır.” İfadelerine yer verdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Bu yazılar içinde bir toplumun gerçek yaşamı hemen her şeyiyle yer almaktadır. Geçim derdi, hemen her zaman ne olacağız kaygısı, baskılar, hor görülmeler, göç olayları, çoğu kez yaşanan büyük hayal kırıklıkları...

    Ama yaşamak, her şeye rağmen güzeldir. İnsanlar, aslında pek inanmasalar da, ileride daha iyi günler yaşayacaklarına inandırmak isterler kendilerini...”

    Kitabın azınlık basınında yayımlanmış 42 konuyu kapsadığını ve 175 sayfadan oluştuğunu; konuları bilimsel, öz ve haikatlere dayandırdığını ve gerçekleri yansıtmaya çalıştığını belirten Asım Çavuşoğlu, “Bilindiği üzere insan yetiştiği ortamın karakteristik etkisinden maalesef kendini kurtaramıyor. Bir şekilde yaşadığı ortamdan etkileniyor. Hani suda boğulmamak mümkün ama, ıslanmamak mümkün değil. İşte öyle bir şey kitap tanıtımı, ol kitabın içeriği hakkında bilgi vermekle beraber, katılımcıların bilgilenmesini sağlamak, onlarda OKUMA İSTEĞİ uyandırmaktır.” İfadelerine yer verdi ve konuşmasını şöyle tamamladı:

    Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak başlıca görevlerimizdendir. Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler kitap sayfaları arasındadır...

    Bu vesile ile yazılarıma sayfalarında yer veren; Azınlık basını yöneticilerine, ayrıca bugüne dek azınlık gazete ve dergilerinde, yurt dışından da Evlâd-ı Fatihân dergisinde yayımlanmış köşe yazılarımı bir kitap halinde toplamanın uygun olacağı düşüncelerimi destekleyerek işbu kitabın hazırlanmasında gayretlerini esirgemeyen Rodop Rüzgârı dergisi sahibi ve başyazarı, Sayın İbrahim Baltalı'ya huzurunuzda bir kez daha en kalbi saygı ve şükranlarımı arz ederim.

    Kitabın basımına öncülük eden BAKEŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Hüseyin BOSTANCI ve Y.K. üyelerine, Genel Müdürü Dr. Pervin HAYRULLAH hanımefendiye ve Sekreter Mehmet Özcan beyefendiye teşekkürlerimi sunarım.”

    Yücel Mısırlı Şakir, 1976 yılında B.Sirkeli köyünde dünyaya geldiğini, ilk öğrenimimi Sirkeli İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Celal Bayar Azınlık lisesinde tamamladığını ve 2001 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduğunu belirtti ve “Trakya edebiyatına yön veren iki değerli yazar ve öğretmen Rahmi Ali ve Asım Çavuşoğlu abilerim ile yanyana kitabımın tanıtılıyor olması benim için gurur verici. Batı Trakyamız gençlerine inşallah yazdıklarım ile iyi bir örnek olmayı başarırım. Bölgemizde düşünen, araştıran ve yeni edebi eserler üreten insanların çoğalmasını umut ediyorum.” Görüşlerini paylaşan Yücel Mısırlı Şakir sözlerini okuduğu iki şiirle tamamladı.

    Tanıtımdan sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif ve BAKEŞ G. Müdürü Dr. Pervin Hayrullah  yazarları tebrik etti.

    Program yazarların kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.