Milletvekili Zeybek İskeçe Karasu sulama ağının yapımını sordu

    Milletvekili Zeybek İskeçe Karasu sulama ağının yapımını sordu

    5.02.2024

    Soru Önergesi

    Tarım ve Gıda Bakanlığı'na

    Konu: "İskeçe Karasu sulama ağının yapımına ilişkin soru önergesi"

    Hükümetin İskeçe Ova bölgesinin % 22'sini sulayacak olan sulama ağının inşası konusunda net konuşmaması, bölge halkında büyük rahatsızlık yarattı.

    "HYDOR 2.0" programına dahil edilen ve SDIT (Kamu ve özel teşebbüs girişimi) aracılığıyla hayata geçirilecek olan İskeçe sulama ağı ile ilgi sürecin tamamlanmasının ardından, İskeçenin Karasu bölgesinin doğu yakasında yeni sulama ağının inşaatına başlaması beklenmektedir. Söz konusu projenin İskeçe için bir yaşam projesi olması ve ova köylerinin tarımsal üretimine katkıda bulunması bekleniyor.

    Ancak Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili ve eski bakanı sunduğu 2559/11-01-2024 sayılı soru önergesinde, Kavala bölgesindeki sulama suyu koşullarının yetersiz olduğu iddiasıyla ilgili kaygıları dile getirdi. Bu durum İskeçeli çiftçilerde kafa karışıklığına ve endişelere neden oldu. Yerel basında yer alan haberlerde, Eyaletin sulama projesine karşı çıktığından, "bölgesel" bilincin kaybolduğuna dair vatandaşların tepkileri ve ilgili kurumlarının görüşleri yer almaktadır.

    · Sözkonusu sulama projesinin yıllar önce yapılacağı duyurulduğundan.

    · Tüm Trakya'nın bölgesel kalkınmasını ilgilendiren konularda net ifadeler kullanmamak endişelere neden olduğundan ve bu tutum bölgenin kalkınma hedefini desteklemediğinden.

    Sayın Bakana sorulur:

    1. İskeçe İlindeki sulama ağının inşaatı hangi aşamadadır?

    2. Projenin uygulanmasında her hangi bir engel veya aksaklık yaşandı mı?

    3. Projenin uygulamaya geçmesi için 2028 tarihi geçerli midir?

    İskeçe Yeni Sol Partisi Milletvekili

    Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.