Romeo ve Juliet Gümülcine veya İskeçe’de de sergilenmeli

    Romeo ve Juliet Gümülcine veya İskeçe’de de sergilenmeli

     

    15.03.2024

    İngiliz yazar William Shakespeare'in en tanınmış eserlerinden Romeo ve Juliet kitabı, düşman aileleri çocukları arasındaki imkansız olan aşkı anlatmaktadır. İşte bu çok özel eser tiyatroya uyarlanmış ve sahnelenmiştir. Bu güzel eser önümüzdeki aylarda Türk – Yunan sanatçılarının ortak yapımı ile her iki ülkede de sergilenecek.

    Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Eray Eserol da projeyi DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı’dan ilk duydukları andan itibaren bunun çok önemli olduğunu hissettiklerini belirtti.

    “Romeo ve Juliet”in düşman ailelerin çocuklarının aşkını anlatan hikayesinin bu kez “Türk ve Yunan ailelerin çocuklarının aşkı” olarak yorumlanacağını vurgulayan Eserol, şunları kaydetti:

    “Oyunda birbirine düşman iki ailenin çocukları birbirine aşık olur. Herkes bilir Romeo ve Juliet’in hikayesini. Düşman ailenin çocukları aşık olacakları yerde, iki düşman sanılan ülkenin çocukları aşık olsa, bu iki ülke de dünyaya düşman olmadıklarını, aslında sanatın gücüyle dostluğu, barışı istemenin mümkün olabildiğini gösterse nasıl olur diye düşündük.”

    Eserol, oyunun önce Ankara, İstanbul ve İzmir’de, ardından Yunanistan’da sahneleneceğini kaydederek, “Projenin amacı da tekrar Türk-Yunan kardeşliğini buradan dünyaya göstermiş olacağız. Bu yolda da ümidimiz sonsuz. Sanat iyi gelir, barışı sağlar, sanat siyaset üstüdür. diye konuştu.

    Son aylarda Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlikler artık sona ermek üzere. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Yunanistan’ı ziyaretiyle başlayan yumuşama, Başbakan Sayın Miçotakis’in Mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret edecek olması yumuşamaya büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Spor alanını da unutmamak gerekir. Türk teknik direktör Fatih Terim’in Yunanistan’ın en büyük ve köklü takımlarından Panathianikos’un başına geçmesi hiç kuşkusuz Türk- Yunan halkları arasındaki buzları eritmişe benziyor.

    Siyaset, spor derken halkları birleştiren ve farklı bir bakış açısı getirerek değişik ufuklar açan sanatın da barışa katkı sağlayacağına inanıyoruz.

    Romeo ve Juliet’in Türk ve Yunan sanatçılar arasında birlikte sergilenecek olması, hiç kuşkusuz en çok Batı Trakya Türklerini sevindirir.

    Türk ve Yunan halkları düşman değildir.

    İki düşman ailenin çocukları Romeo ve Jüliet’in imkansız olan aşkları acaba ne kadar gerçekleşecek ve ne kadar devam edecek? Bunu hep birlikte oyunda göreceğiz.

    Senaryo gereği “Türk ve Yunan ailelerin çocuklarının aşkı” bir dizi sorunlarla yaşayan Batı Trakya Türklerinin hayatına nasıl yansıyacak?

    Projenin amacı Türk – Yunan halklarının dostluğuysa, bu güzel eser mutlaka Gümülcine veya İskeçe’de de sergilenmeli ki gerçek dostluk sadece senaryoda kalmasın.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.