Gümülcine, 3 Haziran 2026.
İskeçe Müftülüğümüz bünyesinde, yetişkin bayanlara yönelik yıl boyunca sürdürülen geleneksel mukabele programı, Çınar Camii’nde gerçekleştirilen hatim duasıyla tamamlandı.
Her hafta düzenli olarak devam eden kadın mukabelesi programında hanımlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti etrafında bir araya gelerek manevi bir atmosfer oluşturdu. Yoğun katılımla gerçekleşen programlarda birlik, beraberlik, kardeşlik ve Kur’an etrafında buluşma bilinci ön plana çıktı.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yetişkinlere yönelik dini eğitim, irşat ve manevi gelişim faaliyetlerine verdiği destekle sürdürülen bu program, yıl boyunca hanımların Kur’an-ı Kerim ile olan bağlarını güçlendirmelerine vesile oldu.
Mukabele halkaları, sadece Kur’an tilavetiyle sınırlı kalmayıp aynı zamanda hanımlar arasında kaynaşmaya, manevi dayanışmaya ve dini bilgilerin canlı tutulmasına da katkı sundu. Bu yönüyle program, İskeçe Müftülüğümüzün toplumun her kesimine yönelik sürdürdüğü irşat çalışmalarının güzel örneklerinden biri oldu.
Çınar Camii’nde gerçekleştirilen kapanış programında Kur’an-ı Kerim tilavetleri okundu ve yıl boyunca devam eden mukabelelerin hatim duası yapıldı. Manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı program, yapılan ikramların ardından sona erdi.
İskeçe Müftülüğü
