EFA Pangalos’un açıklamalarını kınadı, DEB Partisi Başkanı’nın suç duyurusuna destek verdi

    EFA Pangalos’un açıklamalarını kınadı, DEB Partisi Başkanı’nın suç duyurusuna destek verdi

    Avrupa Parlamentosu'nda grubu bulunan Avrupa Hür İttifakı DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş'un, Theodoros Pangalos' un sarfettiği sözlerle ilgili suç duyurusuna destek verdi.

    Konuyla olgili olarak EFA'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

    ‘Yunanistan Eski Dışileri Bakanı radyo canlı yayınında “en iyi Türk ölü Türk’tür” ifadelerini kullandı.Yunanistan’da azınlık haklarına ne kadar değer verildiğinin kanıtı olan pek çok nefret içerikli konuşma yapılmaktadır ve bu da bu konuşmalardan sadece bir tanesidir. EFA her tür nefret konuşmasını kınamakta ve Batı Trakya Türklerini temsil eden Üye Partisi, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin Pangalos hakkındaki suç duyurusunu sonuna kadar desteklemektedir.’

    "The only good turk is a dead turk" proclaimed the former Foreign Affairs Minister of Greece on live radio. Hate speech is frequent in Greece and this is just one of many examples that show precisely how low the respect for minority rights is in Greece. EFA condemns hate speech of any kind and strongly supports their Member Party, the Friendship Equality and Peace Party Dostluk Eşitlik Barış -who represent Turks in Western Thrace- in their filed complaint against Pangalos."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.