Levent Sadık Ahmet: “Bölge kirazı artık Avrupalı market zincirlerinin raflarında yer alıyor”

    Levent Sadık Ahmet: “Bölge kirazı artık Avrupalı market zincirlerinin raflarında yer alıyor”

    YAKA IKE Kiraz Paketleme ve Şoklama Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet başkanlığında Yunanistan heyeti 7-8-9 Şubat tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen Fruit Logistica Meyve & Sebze fuarına katıldı.

    Fuara ilişkin Levent Sadık Ahmet tarafından yapılan açıklamada, fuarın verimli geçtiği ve şirket portföyüne yeni firmaların eklendiği kaydedildi. Ayrıca rekabetin yüksek olduğu kiraz tedarik piyasasında, klasik ve alışılagelmiş tarımdan vazgeçilmesi gerektiğini hatırlatan Sadık Ahmet, bölge kirazının artık Avrupalı market zincirlerinin raflarında yer aldığını ifade etti.

    Açıklamanın devamı şöyle:

    “Geçen sezon hava muhalefetinden dolayı verim ve kalite sorunları olmasına rağmen YAKA şirketi tedarikçisi olduğu Avrupa’nın önde gelen süpermarketleri ile sorunsuz çalışmış olup, bu yıl daha yüksek hacimli işbirliği yapacaklarını ifade etmiştir.

    “BÖLGE KİRAZI ARTIK AVRUPALI MARKET ZİNCİRLERİNİN RAFLARINDA YER ALIYOR

    Rekabetin yüksek olduğu kiraz tedarik piyasasında, klasik ve alışılagelmiş tarımdan vazgeçmemiz gerek. Yunanistan’ın diğer kiraz üreten bölgelerini, İspanya’yı, İtalya’yı ve Türkiye’yi örnek almamız gerekli.

    Modern ve bilinçli tarım üreticiye kazandırır. Talep edilmeyen cinslerden hızlı bir şekilde kurtulup, Avrupa’nın talep ettiği cinsleri yetiştirmemiz gerek. Bölge kiraz üreticimiz bizim için değerli.

    Geçen sene başlatmış olduğumuz budama, ilaçlama, gübreleme ve toplama eğitimlerimiz bu yıl da aynen devam etmektedir.

    “ŞİRKET OLARAK HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

    Yanlış uygulamaları ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için efor sarf ediyoruz.

    Geçen yıl bizimle birlikte hareket eden üreticilerimiz fiyat ve ürün kalitesindeki farkı gördüler. Bu yıl üreticilerimizin, kiraz bahçelerine daha özen gösterdiğini görmek bizleri mutlu etmekte. Sezonluk çalışmak isteyen Bay & Bayan personel iş başvuruları 15 Mart’a kadar devam edecektir. Tesisimize başvurabilirler.

    Kiraz üreticimizi basit ve seviyesiz yalanlarla aklını karıştırmaya çalışan aracılara, tüccar geçinen finansmanı başkasından sağlayan, ürünü ve üreticiyi hiçbir zaman desteklememiş kişilere inanmamalarını tekrar hatırlatmak isterim.

    “YAKA IKE, AVRUPA’NIN EN MODERN TESİSLERİNDEN BİRİDİR”

    Standımızı T.C. Berlin Büyükelçisi Sayın Ali Kemal bey, Yunanistan Berlin Ticaret Ateşesi Sayın Hristos Dokomes, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Sayın Lefteris Avgenakis, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Apostolos Veziropulos ve dünyanın bir çok yerinden gelen firmalar ziyaret etmiştir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.