Önder Mümin DMT Eyaleti Meclis Başkanı Botaitis'in istifasını değerlendirdi

    Önder Mümin DMT Eyaleti Meclis Başkanı Botaitis'in istifasını değerlendirdi

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Bağımsız Eyalet Meclis Üyesi avukat Önder Mümin, Eyalet Meclis Başkanı Sotiris Botaitis'in istifasını değerlendirdi.

    Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Önder Mümin, "2017 yılının Ekim ayında yatırdığım soru önergelerini kanunsuzca meclis gündemine almayan Eyalet Meclis Başkanı Sotiris Botaitis görev süresi dolmadan istifa etti. Adı geçen meclis başkanı hakkında Kasım ayında yetkili disiplin kuruluna yapmış olduğum şikayet neticesinde halen idari soruşturma yürütülmektedir. Kendisine tepki amaçlı Ekim ayında yapılan eyalet meclis toplantısını terk etmiştim. Geçici Eyalet başkanı Metios kendi tercihi olan meclis başkanının seçimi konusunda bir kez daha yanlışa düşmüştür.Kendisinin açık bir tercihi istifa etmiştir. Metios'un listesi yine ağır bir yara almıştır, Metios bir kez daha kaybetmiştir" görüşlerine yer verdi.

    26 Şubat Pazartesi günkü DMT Eyaleti Meclis toplantısında istifasını açıklayan Botaitis'in, mesleki nedenlerden dolayı istifa ettiği öğrenildi. Öte yandan yeni DMT Eyaleti Meclis Başkanlığı görevine ise Dimudi Eleni'nin olacağı belirtildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.